Iedereen is uniek

“Wij staan voor de vrijheid van mensen om hun eigen leven te kunnen leven, zoals ze dat zelf willen. Iedereen is anders, dat maakt het leven juist zo mooi. Discriminatie om geaardheid, afkomst, ras, geslacht, geloof, kleur of wat dan ook is onacceptabel”, zegt Retze van der Honing (GrienLinks)

De discussie over het al dan niet hijsen van de regenboogvlag op ‘coming-out day’ (11 oktober) op het provinciehuis duurt voort. Op 28 september werd er door een meerderheid van de Staten tegen het voorstel van PvdA, D66 en GrienLinks gestemd. Dit voorstel hield in om als Friesland een regenboogprovincie te worden. Onderdeel daarvan is het hijsen van de regenboogvlag op 11 oktober.

Teus Dorrepaal schreef al eerder namens het CDA een artikel in de LC met als motto: houd de vlag in de kast. Retze van der Honing reageerde daarop met: : “Discriminatie gaat niet weg door het te negeren”. Nu komt de Friese CDA met een ander voorstel: pas de Friese vlag aan.

Retze van der Honing:”Het CDA benadrukt dat ze tegen discriminatie is. Toch heeft de CDA-fractie vóór het afschaffen van de subsidies voor het COC en Tumba gestemd. De enige organisaties die gediscrimineerde groepen daadwerkelijk ondersteunen, staan met lege handen. Twee hartjes in de Friese vlag zijn een loos gebaar. ”