Vacature Kandidaat-gedeputeerde

De Statenfractie van GroenLinks in Fryslân zoekt voor de komende Statenperiode 2023-2027 een deskundige en gedreven kandidaat voor de functie van gedeputeerde.

Op 15 maart 2023 zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten (PS23). We hopen dan aan de onderhandelingstafel mee te praten over de nieuw te vormen coalitie. Een stevige kandidaat-gedeputeerde kan daarbij zeker het verschil maken. Daarom zoekt de aankomende fractie een deskundige en gedreven kandidaat met politieke ervaring voor de functie van gedeputeerde voor GrienLinks Fryslân.

Als gedeputeerde ben je vanuit GrienLinks verantwoordelijk voor het uitvoeren van het door de Provinciale Staten vastgestelde bestuursakkoord. Dit in nauwe samenwerking met Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten. Als onze gedeputeerde ben je een boegbeeld van GrienLinks binnen de provincie, maar ook de gedeputeerde voor alle inwoners van Fryslân.

Wij zoeken iemand die een duidelijke visie heeft op hoe GrienLinks bij kan dragen aan een duurzame, sociale en inclusieve toekomst voor Fryslân. Een stevige persoonlijkheid die bekend is met de Friese politiek en binding heeft met de provincie Fryslân. Het in ieder geval passief beheersen van de Friese taal is noodzakelijk.

Als je denkt dat jij dé kandidaat bent die deze uitdaging wil aangaan, nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Download hier het profiel voor de kandidaat-gedeputeerde en lees verder voor de selectieprocedure.

Belangrijke data
Je kunt je motivatiebrief en cv tot uiterlijk 5 februari 2023 sturen naar secretaris@grienlinks.nl, t.a.v. Adviescommissie Kandidaat-gedeputeerde.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 17 februari, met een uitloop naar 24 februari.

Werkwijze
Het Provinciaal Bestuur van GrienLinks en de adviescommissie zullen de uiterste zorgvuldigheid en vertrouwelijkheid betrachten bij het doorlopen van de gehele procedure. De adviescommissie zal naar aanleiding van de gesprekken een vertrouwelijk advies uitbrengen aan de fractie. De nieuwe fractie zal uiteindelijk de keuze maken.

De adviescommissie bestaat uit: Jochem Knol, Nathalie Kramers, Aad van der Burg, Auke van der Heide en Elsa van der Hoek.

Namens het bestuur van GrienLinks Fryslân,

Paul van Gessel
Voorzitter provinciaal bestuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *