GrienLinks Fryslân te gast bij de RietNymf in Munnekeburen

Op een zeer druk bezochte ledenvergadering en tevens Nieuwjaarsbijeenkomst
kwamen zaterdag 11 januari j.l. alle Friese GroenLinks afdelingen naar Weststellingwerf.
Tijdens deze ledenvergadering werd er afscheid genomen van Irona Groeneveld, die zich 10 jaar actief heeft ingezet voor de Staten in Fryslân. Irona, zette per september 2013 haar politieke carrière voort op het eiland Terschelling, in de functie van zakelijk wethouder.    

Aanwezigen waren onder de indruk van het prachtige Milieu- en
Educatiecentrum de RietNymf in Munnekeburen. Er werd symbolisch aandacht geschonken aan behoud en voortzetting van natuurontwikkeling door het aanbieden van een fruitboompje. 

In haar Nieuwjaarstoespraak sprak Gertrud van Leeuwen, fractievoorzitter GroenLinks Weststellingwerf, over de positieve ontwikkelingen in de samenleving die zijn gebaseerd op verbinden en delen met elkaar en beter gebruik maken van wat er al is.

Door afdeling GroenLinks Tytsjerksteradiel werd een lied ten gehore gebracht om daarmee op een creatieve manier een start te geven aan de campagne voor de raadsverkiezingen van 19 maart a.s. Voor de eerste keer waren alle afdelingen uit Fryslân aanwezig om daarmee een breed gedragen signaal af te geven dat GroenLinks nog steeds blijft opkomen voor groene en sociale thema’s, zoals meer werk, betere zorg  en schone energie. Fractievoorzitter Retze van der Honing lichtte de in de Staten aangenomen motie over zonnepanelen op daken van huurhuizen toe. Ook  Statenlid Nienke Homan vertelde over de ervaringen in Groningen wat betreft zonnepanelen.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *