Leergang GroenLinks Masterclass Marije Cornelissen: Marijes Praktische Politiek op 8 september

Beste GroenLinksers,

Op zondag 8 september is er weer een nieuwe editie van de Leergang GroenLinks Fryslân. Het onderwerp is: “Praktische Politiek” en die wordt verzorgt door niemand minder dan Europarlementariër Marije Cornelissen. Marije komt deze middag naar Leeuwarden om haar masterclass Praktische Politiek te geven.

Wat: Leergang GroenLinks, Masterclass Praktische Politiek
Waar: Hoeksterpoort 2b, 8921 GC Leeuwarden
Wanneer: zondag 8 september van 14 tot 17 uur (inloop met koffie/thee vanaf 13.30u)
Bijzonderheid: Aanmelden voor deelname

Op de website Marijespraktischepolitiek.nl legt Marije uit wat ze deze middag met jou gaat ondernemen. Je vindt daar een trailer van de masterclass en ze vertelt daar wat haar drijft als politica en hoe je idealen om kunt zetten in haalbare daden, in acties. Ook en voornamelijk als je weinig macht, weinig geld of weinig menskracht hebt.

Zo vlak voor de komende verkiezingscampagnes is dit dan ook een zeer nuttige masterclass voor al de (aanstaande) raadsleden, bestuursleden en campagnevrijwilligers en andere (aanstaande) actieve GroenLinksers. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om Marije te ontmoeten en te vernemen wat haar passies en idealen, waar zij iedere dag voor strijdt in en buiten het Europese parlement, zijn.

Wees er snel bij, want: vol = vol, zoals andere politieke partijen het wel eens zeggen. Maar GroenLinks zou GroenLinks niet zijn als ze het zich niet extra moeilijk maakt om iedereen te kunnen verwelkomen. Er is plaats voor ongeveer 30 mensen, en als de interesse zo groot is (+40) dat er een grotere ruimte moet komen dan zal er naar een andere locatie worden gezocht. Aanmelden geblazen dus!
En aanmelden doe je via bestuursmedewerker@gmail.com of M: 0628 9697 11

“Marije is er van overtuigd dat je eerst moet laten zien wat je (zelf) doet en bereikt, en dat je pas als anderen dat vragen moet vertellen dat je dat ook doet omdat je GroenLinkser bent. Pas dan is je verhaal geloofwaardig voor anderen – anders ben je al snel zieltjes aan het winnen over de hoofden van mensen die het nodig hebben heen.”

“De hele masterclass praktische politiek duurt ongeveer 3 uur. Marije gaat dan aan het werk met de leden, op zoek naar de passies die zij zelf hebben en probeert om die passies om te zetten in actie. En dan een actie die (direct) resultaat heeft voor mensen die die actie nodig hebben”.

Met groene groet en tot 8 september?

Andries Bergsma, bestuursmedewerker
Nico Smits, voorzitter GrienLinks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *