Ajla Zildzovic-Jegic

Ajla Zildzovic-Jegic

Kandidaatnummer 5

Onze nummer 5 op de kieslijst is Ajla Zildzovic. Ze is geboren in het voormalige Joegoslavië en is als vluchteling naar Nederland gekomen. Nu woont ze met haar gezin in Leeuwarden. ‘Mensen met een migratieachtergrond zijn nog te weinig vertegenwoordigd in de politiek. Daar wil ik verandering in brengen. We moeten kijken naar hoe het kan dat bepaalde groepen uit de samenleving minder goed vertegenwoordigd zijn.’

‘Naast mijn werk als discriminatiedeskundige bij Tûmba en het secretariaat van Wijkpanel Camminghaburen, wilde ik meer. Ik wil meer betekenen voor de samenleving. Mijn groene idealen ontwaakten en mijn rode hart begon sneller te kloppen. Met alleen praten kom je er niet, je moet het ook doen. Daarom heb ik mij kandidaat gesteld voor GrienLinks.

De komende vier jaar wil ik mij inzetten voor solidariteit en inclusiviteit. Ik wil dat alle inwoners van Fryslân worden betrokken bij de politieke beslissingen. Er staan de komende jaren grote onderwerpen op de agenda. Neem de energietransitie. Voor een groot deel van de inwoners van onze provincie is dat nog een ver-van-mijn-bed-show. Om hen erbij te betrekken moeten we in gesprek. We hebben de inzichten en ideeën van iedereen in de provincie nodig. Of je nou arm of rijk bent, man of vrouw, op het platteland woont of in de stad, een migratieachtergrond hebt of niet, we moeten iedereen erbij betrekken. Inclusiviteit is niet vanzelfsprekend, we moeten er hard voor werken.

Daarnaast wil ik mij sterk maken voor toegankelijk, betaalbaar en bereikbaar openbaar vervoer in Fryslân. Het moet een basisrecht worden waarbij geen enkel dorp wordt vergeten en iedereen er gebruik van kan maken.’