Interactief in Fryslân – april en mei 2012

De Interactief

Dit is de 7e interactief, dè agenda van de Friese GrienLinks afdelingen. Hieronder staan de activiteiten voor de komende weken vermeld. Staat die van jou afdeling er nog niet bij? Stuur dan een mailtje naar onderstaand adres.

De Interactief is de nieuwsbrief die de Friese GrienLinks-afdelingen moet binden en verbinden. De Interactief wordt verstuurd naar wethouders, raadsleden en leden van de steunfractie en bestuursleden van de afdelingen van GroenLinks in Fryslân en verschijnt zo eens in de een of twee maanden.

Interactief Agenda april/mei 2012

21 april   10-12 uur Guerilla Gardening Oosterwolde. Verzamelen op de Stationsstraat. O.a. uitdelen van bloemenzaadjes, zonnenbloempitten, leliebollen en GL-molentjes!
22 april Guerilla Gardening Leeuwarden ism Leerschool voor Permacultuur
Ook Guerilla Gardening doen? http://glweb.groenlinks.nl/doe-je-mee-smulplanten- actieweekend-21-22-april voor handige tips!
12 mei 14– 16.30 Politiek Café: ‘Profiteren van de Krimp’ In café De Bak, Blokhuisplein 40, Leeuwarden. Presentatie: Jelmer van der Zee. Georganiseerd door de afdelingen Opsterland, Boarnsterhim, Heerenveen en Leeuwarden.
25 mei Eerste bijeenkomst voor leden en sympathisanten van GroenLinks De Friese Meren in Sint Nicolaasga. Speciale gast: Ineke van Gent!

Berichten vanuit het provinciale bestuur

Er is geopperd dat de e-mailadressen (geadresseerden die deze brief ontvangen) onzichtbaar zouden moeten worden gemaakt door verzending via BCC, maar wij willen de mailinglijst graag zichtbaar versturen, omdat ook dit de interactie bevordert en vergemakkelijkt. Deze brief wordt verstuurd aan een groep mensen die allemaal actief zijn binnen besturen en (steun)fracties. Als mensen toch bezwaar hebben tegen deze wijze van verzending, laat het Andries dat dan even weten.AA

Wil je een actie of bijeenkomst organiseren, maar je hebt de financiële middelen niet? Bel even met het Landelijk Bureau. Zij zijn graag bereid om jouw activiteit te sponsoren. Uiteraard kun je voor vragen ook terecht bij Andries Bergsma.

Deze nieuwsbrief is ook geplaatst op de provinciale website en is te lezen onder het kopje “Bestuur”.

Afscheid bestuursmedewerker Bernardus Holtrop: Bernardus trad vorig jaar aan als bestuursmedewerker. Het betrof een nieuwe functie, die inhoudelijk nog niet goed was uitgekristalliseerd. Zoals je in de onlangs verstuurde vacature hebt kunnen lezen is dat nu wel het geval. Bernardus heeft veel essentiële zaken op de rit weten te zetten voor het provinciale GrienLinks Fryslân. Het bestuur bedankt Bernardus voor zijn altijd constructieve houding. Bernardus wenst zijn opvolger alle succes toe!

Opvolging van Bernard

Vanaf 1 april is Andries Bergsma bestuursmedewerker van GrienLinks. Hij verzorgt de Interactief. De bestuursmedewerker is er om de lokale afdelingen te ondersteunen: Andries is jullie vraagbaak, ook jullie wensen en behoeften kunnen bij hem neergelegd worden. Andries is sinds 2008 afdelingsvoorzitter van Pal GroenLinks (in oktober stopt hij in Leeuwarden) en was ook actief tijdens de provinciale verkiezingscampagne waarvoor hij o.a. de Griene Tût toer heeft bedacht. Onze nieuwe bestuursmedewerker is dus al een goede bekende van GrienLinks. Andries zit vol ideeën en wil heel graag samen met jullie van GrienLinks een open en een levendige partij maken. Zijn motto is ‘Denk Groot! en Denk in Mogelijkheden’ om vervolgens vanuit die principes te handelen. Kortom: wil je iets organiseren in de afdeling, maar je weet niet goed waar te beginnen, bel hem dan en dan zorgt Andries dat jullie op weg geholpen worden. Zorg dat zijn telefoon gaat rinkelen en zorg dat zijn e-mail vol stroomt!

Tot de volgende interactief!

Namens GrienLinks Fryslân,

Andries Bergsma, bestuursmedewerker

Tel: 062 896 97 11 en E: bestuursmedewerker@gmail.com

Nico Smits, voorzitter

» interactief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *