Paul van Gessel

Paul van Gessel

Kandidaatnummer 8

Onze nummer 8 op de lijst is Paul van Gessel. Hij is GroenLinks lid van het eerste uur, voorzitter van GrienLinks in Fryslân én staat op de lijst voor de Eerste Kamer.

‘GroenLinks is voor mij de meest innovatieve en vooruitstrevende partij. We weten waar we naartoe willen. Dat was vroeger al zo toen we actie voerden om de maximumsnelheid in woonwijken te veranderen van 50 km per uur naar 30 km per uur. Nu is dat op veel plaatsen de standaard. Een ander voorbeeld is het stikstofprobleem. In 1988 trokken wij al aan de bel. Omdat het onderwerp door de rechtse politieke partijen jarenlang is genegeerd, is het nu een crisis.

Als ik word verkozen wil ik me sterk maken voor duurzame landbouw. We moeten boeren steunen in de omschakeling om meer natuurinclusief te ondernemen. Er zijn in Fryslân veel goede boerenbedrijven, maar we moeten ze wel helpen in de omschakeling. Het is beter voor de natuur en het milieu, maar ook voor onze gezondheid. En op de langere termijn is het beter voor de toekomst van de boer. GrienLinks Fryslân heeft die innovatiekracht, op naar een eerlijke en duurzame toekomst.’