Rik Berends

Rik Berends

Commissielid

Eén van de mooiste quotes vind ik die van Tolkien: Een boom heeft vaak veel vijanden en veel te weinig advocaten. Ik vind het onbegrijpelijk dat de waarde van de natuur weleens wordt uitgedrukt in geld. Daar moeten we verandering in aanbrengen.

Zowel in mijn werk als docent, als in de politiek kom ik veel uitdagingen tegen, voor mezelf en voor andere mensen. Die ervaringen hoop ik mee te nemen in de Provinciale Staten! Ik wil me o.a. inzetten voor de ondersteuning en erkenning van de lhbtiq+-groep en de regenboogprovincie kleur geven.

Door de provincie worden vele grote keuzes gemaakt voor de toekomst. De provincie kan nog veel meer, zoals grote stukken natuur beschermen. Ook als inwoner van Donkerbroek merk ik dat het lastig is om te reizen met het openbaar vervoer. Dat wil ik veranderen. Het openbaar vervoer moet voor iedereen bereikbaar zijn, zowel in de stad als op het platteland.

Ik wil jongeren betrekken in de politiek. Te vaak zie ik dat jongeren en kinderen niet serieus worden genomen. Ze willen heel graag betrokken zijn in de politiek, en wanneer ze dan betrokken zijn, leg ze uit waarom plannen wel of niet door kunnen gaan.

Zelf, als 28-jarige met een fulltime baan, loop ik ook tegen barrières aan. Jonge mensen in de politiek lopen vaak tegen onrealistische opties aan en hun politieke carrière is daarmee lastig te combineren met een baan en gezin. Ik wil graag laten zien dat, naast dat het moeilijk is, er zeker mogelijkheden zijn.

Contact met Rik