zandbak2

8 oktober liep Irona samen met Sietske Poepjes, Miranda werkman en nog 6 modellen een modeshow voor Sari Joure, dat al 10 jaar duurzame Fairtrade kleding verkoopt. Daar werkt GrienLinks graag aan mee! Modeshow 8 oktober 2012

10 oktober trakteerde GrienLinks de commissies LLW en B&M in het kader van Dag van de Duurzaamheid op Fair Trade chocolade-koekjes. Dat werd gewaardeerd! Retze en Irona hebben zich geweerd bij onderwerpen als de Begroting 2013, het grondbeleid –zie aparte artikelen op de website – het plattelandsbeleid en het externe onderzoek naar de vergunningverlening van de REC.

11 oktober begeleidde Irona het Statenspel, waarin een groep scholieren van het ROC uit Drachten een Statenvergadering naspelen. (foto hierboven)

17 oktober hebben Retze en Irona 3 amendementen (2 over het onderzoek naar de vergunningverlening van de REC en 1 over het plattelandsbeleid) en 1 motie (over de rol van de CdK bij de politieke aansturing door het college) binnengehaald. En met SP, D66, VVD, PVV en CU dienden ze bij de discussie over het grondbeleid een motie van wantrouwen in. Waarom, en wat er allemaal besproken is, dat lees je in de nieuwsbrief elders op deze site.

18 oktober diverse berichten over de motie van wantrouwen aan het college en Retzes reactie op het debat: o.a. op de radio: Nijs | Omrop Fryslân – Alle dagen nij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *