Circulair Fryslân

7. Circulair Fryslân

GrienLinks wil dat de provincie inzet op circulariteit. Als we nu iets maken, moeten we ook nu nadenken hoe we de materialen later opnieuw kunnen gebruiken. Want zo blijft onze provincie schoon. En schuiven we problemen niet door naar onze kinderen en hun kinderen.

GrienLinks wil samenwerken met boeren aan de verduurzaming van de landbouw. Samen zoeken naar praktische oplossingen. De landbouwsector dient veel groener te worden, met koeien vaker in de wei, minder veevoer uit het buitenland en kunstmest en pesticiden in de ban.

Ondernemers moeten in Fryslân door de provincie worden ondersteund en uitgedaagd om hun bedrijf en bedrijfsvoering versneld te verduurzamen. Want circulair ondernemen biedt juist volop kansen, zeker in Fryslân!

GrienLinks gelooft dat recreatie en natuur in Fryslân samengaan. Mensen komen hier voor de rust, het water en de natuur. Toerisme is goed voor de werkgelegenheid en economie in onze provincie. Tegelijkertijd mag recreatie niet ten koste gaan van de leefbaarheid in dorpen en steden. We beschermen rust en ruimte in de provincie, want dat is juist de kracht van Fryslân.