Ik stem GrienLinks: “Ik wil de planeet leefbaar houden voor de toekomstige generatie” (Rania Al Obedy, voorzitter DWARS Fryslân)

“Ik wil de planeet leefbaar houden voor de toekomstige generatie.” Aan het woord is Rania Al Obedy, voorzitter van DWARS Fryslân. GroenLinkse jongeren in deze serie ‘Ik stem op GroenLinks’

“Wij jongeren kunnen veel en we hebben een bepaald perspectief, dat is zo waardevol. Wij kunnen echt aan elke tafel meepraten, het gaat immers over onze toekomst, dat merk ik iedere keer weer als ik me voor DWARS inzet.

“Mijn politieke ambities heb ik van mijn opa. Als het om de natuur of het klimaat gaat dan heeft opa een heel sterke mening. Dit zag hij terug in mij, daarom heeft hij mij gemotiveerd hier iets mee te gaan doen.

“Het was voor mij ook een vanzelfsprekende keuze om de studie Global Responsibility & Leadership aan Campus Fryslan te volgen. Dit is gericht op het aanpakken van wereldwijde uitdagingen en het vinden van lokale oplossingen. Ik zit in het tweede jaar en heb grootste ambities om lokaal iets te kunnen betekenen als het gaat om natuur, klimaat en duurzaamheid.

“Om iets groots aan te pakken en om ervoor te zorgen dat er een systematische verandering komt, weeg je alles goed af en kijk je naar de toekomst. Dat doet GrienLinks goed. Keuzes maken gelet op de toekomst, want alleen dan hebben we een toekomst om naar uit te kijken.”