Klimaatconferentie SNN

Vorig jaar is in het Algemeen Bestuur van het SNN (SamenwerkingsverbandNoordNederland) een GroenLinks motie aangenomen om deze klimaatconferentie te houden.

Op deze klimaatconferentie die op 21 november 2007 werd gehouden, kwam de notitie “Noord-Nederland op weg naar een klimaatbestendige regio” (geschreven door de SNN) aan de orde. Aan het eind staat een slotverklaring, die ’s middags in de bijeenkomst werd besproken. Deze conferentie van 122 personen veroorzaakte uiteraard ook CO2 uitstoot. GroenLinks liet meten hoeveel.

  • CO2-uitstoot en compensatie SNN Statenvergadering 2007, Stephan Jansen.
  • Foto’s van de Twike: electrische auto, gedemonstreerd op deze dag.


’s Ochtends werden 10 workshops gehouden over het klimaat. Er waren ongeveer 50 (van de plusminus 150) statenleden aanwezig. Beslotenwerd om de gehele notitie in de afzonderlijke staten te bespreken.

GrienLinks/GroenLinks diende – als enige – een motie in. De motie vroeg om compensatie van de CO2 uitstoot van de SNN vergaderingen. Bijgevoegd was een rapportje dat beschreef hoeveel CO2 uitstoot deze SNN bijeenkomst had. De motie werd ingetrokken, maar wordt opnieuw ingediend in het Algemeen Bestuur van de SNN.

irona-sns.jpgironsns.jpg