“Geen woorden meer, college, maar daden”

auto.JPG
Irona Groeneveld haalt gedeputeerde van huis met Toyota Prius

Om het college aan te moedigen nu echt werk te maken van het kiezen voor een milieuvriendelijke dienstauto, haalde Irona Groeneveld de gedeputeerde Hans Konst van zijn huis in Harlingen op. Hans Konst werd afgeleverd voor de deur van het provinciehuis waar die dag de Staten vergaderden.

Het college heeft al bij haar aantreden beloofd milieuvriendelijke dienstauto’s aan te schaffen. Er is al sinds januari 2009 een nieuw leasecontract met de mogelijkheid te kiezen voor milieuvriendelijke wagens, maar nee, een keus was nog niet zo makkelijk, aldus Piet Adema.

Irona: “Dat is natuurlijk onzin. Er is zoveel keus, het is niet nodig dat het college zo lang wacht. Ik zou zeggen: geen woorden meer, college, maar daden, kom op! Kies! En om ze de keus makkelijker te maken, hebben we de collegeleden én de chauffeurs én de inkopers de mogelijkheid geboden om op 13 mei een proefrit in een milieuvriendelijke auto te rijden. Er stonden de hele dag een hybride (elektrisch/benzine) Toyota Prius en een Multipla Duo (gas) klaar voor de deur van het provinciehuis. Hans Konst, Piet Adema, verschillende ambtenaren en politici maakten een tochtje. Maar de chauffeurs wilden niet!
We zijn benieuwd wanneer het college nu eindelijk een keus maakt.”

media.JPG
proefrit.JPG
prius.jpg