Afscheid van Theo van de Bles op ALV GrienLinks 26 mei 2009

fractie1-1-09.png

Met een toepasselijke toespraak van Irona Groeneveld over o.a. de humor en de inzet van Theo en een CD van Leonard Cohen in het Fries nam de ALV van GrienLinks dinsdag 26 mei afscheid van Theo van de Bles. Hij treedt af als statenlid. Theo legde de leden uit waarom. De inspiratie om tegen de bierkaai van het dode dualisme en een overmacht aan ‘mompelmacht’ aan te blijven werken ontbrak hem. Met ‘mompelmacht’ bedoelt Theo het voortdurende overleg tussen de grote coalitiepartijen CDA en PvdA.

Het afscheid zou niet compleet zijn als de woordgrappen niet over de tafel zouden vliegen. Irona Groeneveld bracht een ode aan Theo’s kleurige Stellingwerfse taalgebruik door een aantal toepasselijke woorden voor te dragen. Als uitsmijter sprak ze: En nou, Theo: kun je lekker gaan ‘keutelhemmen’, vertaald betekent dat: klusjes doen (door een oude man op een boerderij). Dit werd met gelach ontvangen, want op dezelfde dag als de ALV stond er een grote foto van Theo in de Leeuwarder Courant waarop hij met een schep aan het werk is in de tuin van zijn boerderij.
uitpakken.jpg alv0509.jpg
Persbericht Aftreden Theo

Verder werd tijdens de ALV de ‘toestand van het Friese land in voorbereiding op de raadsverkiezingen’ besproken. Het algemene probleem van tekort hebben aan mensen om de structurele klussen van een afdeling te doen werd breed gedeeld. Er werd afgesproken veel informatie met elkaar uit te wisselen, vooral over acties, voorstellen en persberichten, zodat er geen dubbel werk hoeft te gebeuren én we elkaar kunnen inspireren!

En er werd tenslotte een zeer dringende oproep gedaan voor een penningmeester van het provinciale bestuur. Wie wil kan contact opnemen met: i.m.verdoner@planet.nl