Boerenzoon zoekt toekomst; voer voor GroenLinks

Van de weblog van Irona Groeneveld:
De campagne is op volle sterkte. Gisteren nog een lijsttrekkersdebat in Groningen. Vanavond mag ik deelnemen aan een debat over landbouw dat georganiseerd wordt door de Partij voor de Dieren. Het begint om 20.00 uur in De Bres. Kom vooral kijken en luisteren!
Over landbouw gesproken: vandaag wil ik aandacht vragen voor een initiatief van Niels van den Berge (nr. 12 op de lijst). Niels maakt een tocht op de trekker onder de noemer: “Boerenzoon zoekt toekomst” Vandaag is de laatste dag. Niels heeft gekeken bij biologische boeren, een zorgboerderij en boeren die duurzame energie produceren. In bijgaand filmpje geeft hij zijn ervaringen weer.


Landbouw is een onderwerp waar ik steeds enthousiaster over wordt. Vooral over de GroenLinkse invalshoek. GroenLinks oog heeft voor de toekomst van boeren. GroenLinks wil investeren in duurzame landbouw. Wij stellen voor om boeren te betalen voor het beheer van landschap en natuur en voor hun prestaties op het gebied van milieu en dierenwelzijn. In ons verkiezingsprogramma trekken we veel extra geld uit voor zogenaamde omschakelsubsidies. Dat zijn subsidies die boeren helpen om over te schakelen van gangbare naar biologische landbouw. Tot slot is het belangrijk dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten krijgen. Dat is nu vaak niet het geval. Te veel geld blijft aan de strijkstok van de tussenhandel hangen.
Femke Halsema over de Nederlandse landbouw

Marc van der Sterren: Landbouw is geen religie