Waar was GrienLinks vorige week?


9,10 en 11 september was Gerrit op de Green Summer University in Frankfurt a/d Oder. Hij heeft ideeën en inspiratie opgedaan over groene onderwerpen die GL zeer aan het hart liggen.

10 september was Irona te gast bij GroenLinks Zuidwest Fryslân, op een thema-bijeenkomst over windenergie. Er zijn ideeën uitgewisseld en we hebben op locatie een aantal windmolens bekeken.

Daarna was Irona aanwezig bij de manifestatie “zout is fout” in het kerkje van Slappeterp. Ze zong uit volle borst het zoutlied mee. (foto: RTL-Nieuws)

Je kunt de berichtgeving hierover zien op RTL

14 september hield Retze de eer van GrienLinks hoog bij het statenzeilen: zijn ploeg, onder leiding van schipper Auke Bijlsma, won de 1e prijs (foto: Retze winnaar statenzeilen)

15 september was Retze bij het debat over de University Campus Fryslân.

16 september heeft Irona inspiratie opgedaan bij de opening van het Millenniumfestival in IJlst, waar o.a. het Hunger Project aan de orde is geweest, en verteld werd dat het nog niet goed gaat met de doelen t.a.v. de sterfte van vrouwen bij geboorte en sanitatie/schoon water

17 september was Irona bij de ledendag van GroenLinks Weststellingwerf. De raadsfractie en de wethouder (@jelmervdzee op Twitter) vertelden over de thema’s die in de gemeente spelen: o.a. de WMO, huisvesting en woningbouw en recreatie en toerisme. Irona heeft de nieuwtjes vanuit de provincie verteld. De zorgen over wat er met de EHS gaat gebeuren, zijn groot.
(foto: weststwerf sep11)