GrienLinks: Fryslân moet als laatste provincie zo snel mogelijk lid worden van het Klimaatverbond

Vandaag, vrijdag 21 september 2012, vindt de jaarbijeenkomst plaats van het Klimaatverbond, een netwerk van lagere overheden op het gebied van energie en duurzaamheid.

Er is een uitgebreid programma met inspirerende workshops en lezingen. GrienLinks bekeek de site van het klimaatverbond en kwam er achter dat Fryslân als enige provincie in Nederland nog geen lid is van het Klimaatverbond. Irona Groeneveld: “Dat is toch te gek voor een provincie die zichzelf koploper vindt op het gebied van energie en duurzaamheid. Zo’n netwerk is heel waardevol voor je eigen beleid; je hoort en leert nieuwe dingen, je deelt je eigen successen met anderen. Fryslân moet snel lid worden!”
Daarom stelt GrienLinks de volgende vragen aan het College:

Bent u bekend met de missie van het Klimaatverbond, het netwerk voor lagere overheden (provincies/gemeenten/waterschappen)? *
Hangt u nog steeds de stelling aan de Fryslân de meest duurzame provincie van Nederland is/moet worden?
Bent u het met ons eens dat een dergelijk netwerk opbrengsten genereert en input kan leveren voor het beleid op het gebied van energie en duurzaamheid van Fryslân?
(er zijn vandaag lezingen en workshops over o.a. afvalwaterketen, europa en lokaal beleid, energieneutraal renoveren en regionale samenwerking)
Zo ja, waarom is Fryslân dan als enige provincie van Nederland nog geen lid van het Klimaatverbond? ,
Gaat u de provincie zo snel mogelijk aanmelden als lid van het Klimaatverbond?