Oene Hofman overleden

Oene Hofman Us Oene, Oene Hofman, oud-Statenlid, is dinsdagmorgen 15 oktober 2013 overleden aan een hersenbloeding. Wij wensen zijn familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Veel leden zullen Oene kennen en zijn markante verschijning en persoonlijkheid voor zich zien. Oene heeft voor altijd een plekje in ons hart en we zullen zijn opmerkingen nog steeds horen klinken in onze oren: ‘onze groene vrienden zitten in Europa‘, ‘konkurearjend iepenbier ferfier‘ en ook: ‘mag ik nog even terugkomen op het vorige punt….’ Oene was een échte Fries, eigenzinnig, trots en trouw. Zijn grote liefde was de natuur: een fervent eierzoeker, kenner van vogeltjes en plantjes, altijd op Terschelling te vinden, samen met Wiep. En vooral met Oerol. Zijn liefde voor de natuur, voor de mensen om hem heen en zijn bevlogenheid voor linkse en groene politiek zijn nog steeds inspirerend voor ons.
Hij heeft in totaal bijna 12 jaar in de Staten gezeten, met een onderbreking, waarin hij wel in de commissie heeft gezeten. In 2007 heeft hij afscheid van de Staten genomen. Zijn onderwerpen waren vooral – en daar wist hij dan ook ALLES van – Verkeer en Vervoer en Ruimtelijke Ordening. Maar politiek actief bleef hij, want voor GroenLinks Harlingen zat hij ook in de commissie met als onderwerp Ruimtelijke Ordening. Het overlijden van Oene Hofman is voor GrienLinks (in de hele provincie) een harde tik.

Luister hier naar het In Memoriam tijdens de Staten op 16 oktober 2013

Hier wat foto’s van Oene in actie…

baburen 13

DSCF0028

oene kwekkwek GL tegen stemmen

oenewater

2 antwoorden op “Oene Hofman overleden”

  1. Ja, ús Oene, zo ken ik hem ook; als collega Statenlid van 1999-2003, vooral. Een hele prettige collega, met veel kennis en een onbedwingbare bevlogenheid voor zijn onderwerp, de natuur. Want alle andere zaken waar hij een punt van maakte, waren gerelateerd aan die liefde van hem. Ik deelde met hem ook de liefde voor Terschelling, ‘misschien wel het mooiste plekje op de wereld’. Ik zal hem missen en ben heel blij dat ik hem heb gekend en daarmee Wiep, Renske en Johan.
    Oant Sjen, Oene!

  2. Ik heb Oene meegemaakt als steunfraktielid. Een intgere man die altijd bescheiden bleef, maar veel heeft betekent voor Gien Links, zowel in de staten als binnen de raad van Harlingen.

    Jammer dat hij niet langer onder ons is, maar zijn gedachten zullen altijd blijven bestaan

Reacties zijn gesloten.