Grote isoleeractie in Friesland

Beeldenactie GL LeeuwardenDoor de gehele provincie heeft GrienLinks vrijdagnacht 6 maart 2015 beelden warm aangekleed. In Heerenveen, Drachten, Gorredijk, Leeuwarden, Oldeberkoop, Langedijke, Oosterwolde en Nijbeets (zie foto’s) benadrukten de kandidaten van GrienLinks hiermee dat isolatie van (huur)huizen voordelen heeft.

Lijsttrekker Retze van der Honing: “GrienLinks wil dat niemand in de kou zit.” Meer informatie en foto’s:

“Woningisolatie heeft voor ons topprioriteit. Je bespaart niet alleen op je energiekosten, het levert ook nog eens winst op voor het milieu: minder CO2 uitstoot en minder gaswinning. Bovendien zorgt woningisolatie voor nieuwe banen. Alles wat we willen inéén!”
GrienLinks maakt in de provinciale begroting graag extra geld vrij voor het isoleren van (huur)woningen. Bovendien wil GrienLinks dat de provincie met woningcorporaties een convenant sluit waarin concrete afspraken worden gemaakt over het isoleren van huurhuizen.

In Langedijke, Oldeberkoop en Oosterwolde zijn drie beelden aangekleed om aandacht de vragen voor kunst en cultuur. Retze van der Honing: “Ook kunst en cultuur laten we niet in de kou staan. De regionale cultuurorganisatie verdienen blijvende steun. GrienLinks wil laten zien dat de grote deelname aan prachtige amateurkunst en de (semi)professionele kunst Fryslân bijzonder maakt.“Kijk hier voor meer foto’s van de actie.

isolatieisolatie2Meisje op steen in Oosterwolde GL beeldenactie - klein formaatSnoesje te Olderberkoop - Aankleedactie GL maart 2015- klein formaatDe-Melker