Volgende gedeputeerde landbouw moet van GrienLinks komen

2de stelling Op 12 maart 2015 werd tijdens het LTO debat in het WTC in Leeuwarden gediscussieerd over landbouw en water.
Het debat ontlokte Retze van der Honing de opmerking:”Het lijkt wel op een wedstrijdje wie de leukste dingen over boeren zegt.” En: “Het waren mooie woorden van de huidige landbouwgedeputeerde Johannes Kramer en de vorige gedeputeerde Hans Konst over het landbouwbeleid van de afgelopen jaren. Het is wat ons betreft echter tijd dat nu een andere partij een gedeputeerde landbouw levert.”

Lees hier het artikel in het Friesch Dagblad van 13 maart 2015 FD landbouwdebat over het debat. Retze wordt aardig geciteerd.

Meer weten over de stellingname van Retze van der Honing tijdens het debat?

Er waren twee stellingen over landbouw waar de politici over debatteerden:

Stelling: bescherming van akkerbouwgewassen kan niet zonder gentechnologie
Stelling: Er komt ruim baan voor doorgroeiende melkveehouderijen

Retze over stelling 1: “Gentechnologie is geen oplossing, Friesland is gentechvrij door motie GL.
Met genetische modificatie breng je eigenschappen in gewassen die er niet in horen. De effecten daarvan zijn onvoorspelbaar en onomkeerbaar.”

En over stelling 2: “Groei melkveehouderij is meer van hetzelfde, met steeds meer opbrengst per hectare, ten koste van dierenwelzijn, milieu, natuur en ten slotte ook de boeren zelf. En meer van hetzelfde doen staat innovatie in de weg. Intensivering van landbouw zou banenmotor zijn, dat is niet waar.”

LTO debat 12-03-2015  Retze kijjkt

retze-close2
publiek

LTO-debat-12-03-2015-Stelling-1-pb

2de stelling
Kramer-Konst-de-Rouwe

LTO-debat-12-maart-2015-in-de-pauze