Groene kus voor bomenpetitie van Ellen van der Linden

retze-geeft-uitleggroenekus_rond Ellen van der Linden uit de Friese Meren kreeg woensdag 11 maart 20155 van Retze van der Honing (fractievoorzitter GrienLinks) en GroenLinks raadslid Matthijs Sikkes-van den Berge een Griene Tút.
Ellen startte een bomenpetitie in de gemeente de Friese Meren toen ze hoorde over het plan van de gemeenten om 5.000 – 10.000 bomen te kappen. “Bomen zijn leven”, zegt ze. De bomenpetitie werd zelfs in Hilversum opgemerkt. Het Radioprogramma Vroege Vogels besteedde in haar uitzending hier aandacht aan. Met goed gevolg. De teller van de bomenpetitie tikt nog steeds door.
Het tegen de stroom inzwemmen en je hoofd boven het maaiveld uitsteken wordt zeer gewaardeerd door de provinciale en lokale fracties van GrienLinks.
De gemeenteraad in de Friese Meren besliste echter anders: het plan om de bomen te kappen gaat door.

Je kunt HIER de petitie nog tekenen.
Kijk hier voor foto’s van de Groene Kus

hetmomenttriofotograafportretretze-geeft-uitlegonderscheiding