Vacature fractiemedewerker GrienLinks Fryslân

DE TERMIJN VOOR DEZE VACATURE IS GESLOTEN
Voor een land waarin de hoop het wint van de angst, de vernieuwing van de status quo en eerlijk delen van egoïsme. Samen maken we verandering mogelijk. Doe je mee? Ter ondersteuning van de Statenfractie werken twee medewerkers in het Provinsjehûs aan de Tweebaksmarkt in onze hoofdstad. Per 1 september 2017 zijn wij op zoek naar een fractiemedewerker voor 15 uur per week.

Fractiemedewerker m/v
(gemiddeld 15 uur per week)

Wat ga je doen?
Je schrijft artikelen, maakt analyses van rapporten en vergaderstukken en doet voorstellen voor politieke stellingnames van GrienLinks. Je bereidt moties en amendementen voor. Je maakt notulen en verricht administratieve werkzaamheden. Je onderhoudt contacten met diverse organisaties en belangengroepen. Je hebt een goed politiek gevoel, gevoel voor verhoudingen en je hoort de boodschap onder de boodschap. Je weet wat er leeft in de samenleving. Kortom: je hebt politiek talent. Maar je plant ook vergaderingen, bespreekt vergaderruimten, verstuurt uitnodigingen, beantwoordt de mail en de telefoon en tussendoor schrijf je aan de nieuwsbrief of werk je de sociale media en de website bij.

Wie zoeken we?
Je bent een (net) afgestudeerde WO of HBO-er. Je bent slim, kunt in korte tijd enorm veel informatie verstouwen en snel tot de kern van een probleem komen. Je leert snel en werkt systematisch. Je bent niet bang om fouten te maken en je kunt zelfstandig werken. Je bent een flexibele duizendpoot die snel schakelt tussen abstracte en concrete werkzaamheden. Je kunt goed met mensen omgaan. Je hebt een gedreven en idealistische inslag. Je bent een echte doorzetter en je hebt een groot sociaal en groen hart. Omdat je veel artikelen en persberichten schrijft en de website en sociale media bijwerkt kun je heel goed schrijven. Niet alleen technisch maar ook vanuit een GroenLinks-perspectief. Maar minstens even belangrijk: je kunt (jezelf) relativeren en je hebt humor.
Je moet het Fries minimaal kunnen verstaan en lezen. We worden helemaal blij als je het Fries foutloos kunt schrijven, zodat deze advertentie de volgende keer in het Fries kan worden opgesteld.

Wat zoeken we niet?
Je hoeft niet alles al (zeker) te weten en overal verstand van te hebben. We kunnen niet altijd werkbegeleiding bieden. Je zult dus veel zelf moeten uitzoeken. Voor mensen die rustig afwachten is dit dus niet de goede baan. Een beetje lef daarentegen is dan wel weer heel handig.

Wat bieden we?
Een unieke en interessante baan met mogelijkheden veel vaardigheid en kennis op te doen. Een werkweek van gemiddeld 15 uur per week (we kennen drukke en rustige perioden).
Ben je een starter dan wordt je salaris ingedeeld in schaal 10, minimaal €2.721,- Voor mensen met heel veel ervaring kan het salaris ingedeeld worden in schaal 11 (maximaal €4.545,- uitgaande van een volledige werkweek).

Meer informatie
Wil je meer informatie? Dan kun je op dinsdagen en woensdagen tijdens kantooruren bellen met Sanne van Wees (fractiemedewerker) of op woensdagen met Retze van der Honing (fractievoorzitter) 058-2925805

Nog steeds geïnteresseerd?
Schrijf dan snel je bondige sollicitatiebrief en stuur deze samen met je CV voor 28 mei naar:
GrienLinks Fryslân
grienlinks@fryslan.nl
t.a.v. Sanne van Wees

Geen acquisitie s.v.p.