Drie nieuwe Statenleden geïnstalleerd in de Staten

Matthijs Sikkes-van den Berg, Charda Kuipers en Elsa van der Hoek zijn op 28 maart 2019 benoemd als Statenlid voor GrienLinks in de Friese Staten. Dat betekent bloemen, foto’s, de eed en de belofte afleggen en dan… aan het werk voor een groene en sociale provincie.

Er hebben veel meer mensen op GrienLinks gestemd dan bij de vorige verkiezingen en we zijn dan ook gegroeid van 1 naar 3 zetels. We bedanken iedereen daarvoor! We hoopten natuurlijk op een meerderheid van groene partijen in de Staten. De provincie is namelijk verantwoordelijk voor het natuurbeleid, de biodiversiteit en moet de maatregelen tegen de klimaatverandering uitvoeren. Maar helaas: de niet-groene partijen zijn gegroeid. Dat komt vooral door de komst van Forum voor Democratie met zes zetels, maar ook doordat VVD, CDA en FNP ongeveer gelijk zijn gebleven of maar heel licht zijn gedaald in aantal stemmen. Klik hier voor de uitslag (van alle partijen per kandidaat).

Gelukkig zijn er wel steeds meer mensen, bedrijven en organisaties in de samenleving die zich inzetten voor groene maatregelen. Het is nu zaak om politiek en samenleving te verbinden en samen verder te bouwen aan een schone, leefbare, groene en eerlijke samenleving. De nieuwe fractie gaat er in ieder geval hard aan werken om die verbinding te maken.