Kandidaten GroenLinks Eerste Kamer 2023

Op vrijdag 1 december 2022 hebben de PvdA en GroenLinks in Den Haag samen hun kandidatenlijsten voor de Eerste Kamer gepresenteerd. De partijen doen afzonderlijk mee aan de verkiezingen maar zullen na de verkiezingen één gezamenlijke fractie in de Senaat vormen. Vanuit Fryslân staat Paul van Gessel (voorzitter bestuur GrienLinks Fryslân) op de 14e plaats van de GroenLinkslijst voor de Eerste Kamer.

Lijsttrekker bij GroenLinks is Paul Rösenmoller. Bij de PvdA is Mei Li Vos lijsttrekker. Op 4 februari 2023 worden de lijsten door de leden vastgesteld op het congres. Op dit moment heeft GroenLinks 8 zetels in de Eerste Kamer. De PvdA heeft er 6. De uitdaging is dat GROENLINKS en PVDA samen de grootste worden. De verkiezingen voor Provinciale Staten zijn op 15 maart 2023. Zij kiezen op 30 mei de Eerste Kamer.

Meer informatie lees je hier