Afscheid Idske Koopmans als commissielid voor GrienLinks

Op 28 maart 2023 nam Idske Koopmans afscheid als commissielid van GrienLinks na vier jaren plezierig samengewerkt te hebben met de fractie. Ze is intussen fractievoorzitter van de raadsfractie van GroenLinks in SúdWestFryslân geworden.

Dank je wel, Idske!
Idske had als vast onderwerp de Friese taal. Ze zat ook namens de fractie in het Steatekomitee Frysk en maakte zich tot in de Tweede Kamer druk over de positie van de Friese taal. Ook ondersteunde ze de fractie in verschillende onderwerpen in de commissievergaderingen.

Charda Kuipers: “We zullen Idske missen, vanwege haar frisse, open blik op de politiek, haar geworteldheid in de gemeenschap en de aandacht voor alles en iedereen in haar omgeving, inclusief ons als fractie. Een waar genoegen was het, Idske, dank je wel!”