Lezing over gebruik pesticiden en de mogelijke relatie met parkinson

Op donderdag 23 november vanaf 19.30 u organiseert de werkgroep ‘Skjin’ uit Opsterland een lezing over de mogelijke relatie tussen het gebruik van pesticiden en parkinson. Locatie: Ontmoetingskerk, Achter de Hiemen 41, Beetsterzwaag.

De werkgroep Skjin bestaat uit een groep betrokken en bezorgde Opsterlanders die zich bezighouden met een schone en gezonde leefomgeving. Met name het gebruik en verspreiding van pesticiden in de direct leefomgeving van de mensen en dieren is de aanleiding van de oprichting van de werkgroep. Inmiddels is er ook steeds meer aandacht voor de invloed van blootstelling van pesticiden op de gezondheid. Skjin wil zich op een positieve, maar ook kritische manier, richten op gezondheid en biodiversiteit.

Bodemkundige en Statenlid Jochem Knol begint de bijeenkomst met een bijdrage over de gevolgen van het gebruik van pesticiden. Daarna houdt Timo ter Voort van de Friese Milieu Federatie een lezing over wat wij zelf kunnen doen om onze omgeving schoon te houden. Na de pauze zal Els Haring een lezing verzorgen over de ziekte van Parkinson. Els Haring, bekend door haar blogs, radio- en televisieoptredens, vertelt hoe haar leven door de ziekte is verandert. Parkinson heeft meerdere oorzaken, maar Els wijt haar ziekte aan het werk tussen de bloembollen.