De nacht van het landschap-Fakkeloptocht-11 Febr.2010

friese-wouden.pngStichting It Griene Erfgoed heeft 11 februari uitgekozen als de Nacht van het Landschap. Het is nodig stil te staan bij de vooruitzichten voor het landschap in de Noordelijke Friese Wouden. Ondanks tal van redelijke argumenten, zet de politiek haar plannen door voor een vierbaansweg dwars door dit mooie gebied. It Griene Erfgoed gaat op deze datum door middel van visuele uitdrukkingsmiddelen en ook met behulp van Friese cultuurdragers uitdrukking geven aan de grote verontrusting die er is rond de plannen van provincie en gemeenten.

Doede Veeman zal enige liederen laten horen die deze verontrusting verklanken. Een van zijn liederen is zelfs speciaal voor deze gelegenheid geschreven. Naast Doede Veeman zal ook Douwe Kootstra zijn aandeel leveren voor deze Nacht van het Landschap. Het eeuwenoude singellandschap kent zijn eigen locale geschiedenis. Daarover zal zijn verhaal gaan.

Naast muziek en woorden, zullen ook visuele elementen in het landschap op vlammende wijze uitdrukking geven aan de verontrusting, die ook wel tot fellere emoties aanleiding geeft, zoals woede en verontwaardiging.

Het evenement vindt plaats daar waar de Centrale As de rijksweg van Quatrebras naar Hurdegaryp zal doorsnijden, bij de afslag naar de Langedyk. Het geheel gebeurt in de tijdspanne van één uur, en wel vanaf 18.30.

Wat: Verontrusting van de streek tegen plannen Centrale As met visuele
middelen, protestlied Doede Veeman en volksverhaal.
Waar: Rijksweg bij Langedyk (Hurdegaryp)
Wanneer: 11 februari 2010 18.30 – 19.30 uur

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Voor meer informatie: G.J.Baan ; 06-10863465 ; gerritbaan@hotmail.com