GroenLinks bezoekt boer Wietse

start de film

Afgelopen zaterdag zijn wij op uitnodiging van GroenLinks Weststellingwerf, meegegaan op werkbezoek bij boer Wietse. Wietse Spijksma is natuurlijk bekend van het programma “Boer zoekt vrouw”. Ik was benieuwd hoe Wietse zijn toekomst ziet – als boer, de provincie gaat niet over zijn relatie met Neeltje 😉 Het was een erg leuk en interessant bezoek. Goed idee van lijsttrekker Gertrud van Leeuwen

Wietse heeft 90 stuks melkvee en 60 stuks jongvee. Hij vindt weidegang voor zijn vee belangrijk, zowel voor het welzijn van de dieren als voor de natuur. En ook al levert hem dat minder melk op. We hebben gesproken over de toekomst: melkrobots (handig voor de koeienen, kunnen ze zich laten melken wanneer zij willen), wanneer die rendabel zijn, over stallen, Natura 2000, weidevogel sbusidies en wat je daar voor moet doen, ekologisch / biologisch boeren, noem maar op.

GroenLinks wil boeren de gelegenheid blijven geven om te boeren op een manier die goed is voor de boer (inkomen), voor de dieren (diervriendelijk) en voor de natuur (geen schade). Boeren moeten niet gedwongen worden tot schaalvergroting omdat ze het anders niet redden. Dit bezoek heeft me daar weer eens te meer van overtuigd.

Tenslotte: Wietse en Neeltje, bedankt voor jullie gastvrijheid!