Huis aan huis krant College GS gaat niet door

Het College van Gedeputeerde Staten kondigde op 30 augustus jl. aan een huis-aan-huis-krant uit te willen geven in verband met de verkiezingen. Uit de mail van het college aan de fractievoorzitters:

“waarin de inwoners van Fryslân kunnen lezen welke resultaten er in de afgelopen drie jaar door dit college van GS geboekt zijn. Daarnaast willen we u graag de ruimte bieden om kort te vertellen wat u(w partij) van deze collegeperiode tot nu toe vindt, aan de hand van de volgende twee vragen: 1) wat vindt u het beste resultaat van dit college? en 2) wat had volgens u beter gekund?”

Deze mail schoot de oppositiepartijen in het verkeerde keelgat. “wij mogen vertellen over de successen van dit college? Ik vind dat er ook een heleboel dingen niet goed zijn gegaan” reageerde Irona Groeneveld. “het is prima dat de provincie zichzelf als bestuurslaag zichtbaar maakt, wanneer dat op een neutrale manier gebeurt. Dit wordt propaganda van de regerende partijen.”

De oppositiepartijen (GL/VVD/FNP/SP) hebben dan ook kritische vragen gesteld. Het College geeft in zijn antwoord van 16 september aan, dat het een goed bedoeld initiatief was. De krant zal door de ontstane ophef nu niet uitgebracht worden.