Doe mee op 22 december: stop die tweede kerncentrale

Op 22 december vergaderen de aandeelhouders van Delta over de investering in een vergunningaanvraag voor een tweede kerncentrale bij Borssele. Delta heeft haast met de vergunningaanvraag, want een volgend kabinet kan zomaar een streep door de ambities van Delta zetten. Maar de aandeelhouders twijfelen. Dit is een goed moment om ze te overtuigen dat kernenergie geen oplossing is! Dus kom op 22 december naar Delta voor een duurzame (kerst)boodschap.

Sinds begin dit jaar voert GroenLinks samen met andere politieke partijen en maatschappelijke organisaties actie tegen kernenergie in de coalitie ‘Schoon Genoeg van Kernenergie’. De coalitie heeft al meer dan 100.000 handtekeningen verzameld voor een schone energietoekomst zonder kernenergie.

Op 22 december bundelen alle organisaties bij de aandeelhoudersvergadering de krachten om één duurzame (kerst)boodschap over te brengen: ‘Kernenergie blokkeert duurzame energie!’

Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen; we gaan met elkaar een muur van kartonnen dozen bouwen (15 bij 2.40 meter) waar met hele grote letters op staat; “kernenergie blokkeert duurzaamheid” en we gaan de 100.000 handtekeningen in de vorm van kerstkaarten aanbieden aan de directie van Delta. (actievorm nog onder voorbehehoud)

Wees er bij en doe mee. Ook in Zeeland wordt er steeds meer getwijfeld aan de plannen om een nieuwe kerncentrale te bouwen.
Het helpt enorm als we laten zien dat veel mensen bereid zijn om in actie te komen.

Praktisch

· 12.00 – 14. 00 uur.

· hoofdkantoor Delta, Poelendaelesingel 10 Middelburg (vlakbij het station).

· er is warme chocomelk en thee/koffie.

· Kom je ook, mail even naar actie@groenlinks.nl zodat we een beeld hebben van de hoeveelheid mensen die erbij zijn.