15 december start de leergang ZinInGrienLinks in Leeuwarden

Op zaterdag 15 december start de leergang ZinInGrienLinks in Leeuwarden. De eerste bijeenkomst is een Oriëntatiedag, een basiscursus GrienLinks: wat is er allemaal te doen binnen onze partij?

Wat: Oriëntatiedag GrienLinks
Wanneer: zaterdag 15 december
Tijdstip: van 10.30u tot 15.00u
Waar: Hoeksterpoort 2b, Leeuwarden

Voor wie? De Oriëntatiedag is bedoeld voor mensen die wel iets willen doen binnen de afdeling, maar niet weten wat precies en wat dat ‘iets doen’ inhoudt en hoeveel tijd dat kost. Het komt vaak voor dat we mensen tegenkomen bij bijeenkomsten en dat we die vragen niet altijd goed uit kunnen leggen.
Vraag aan jou: GrienLinks vraagt aan jullie, actieve leden, om dit cursusaanbod aan te bieden aan die mensen waar jullie van denken dat ze potentie hebben. Ze hoeven niet lid te zijn om mee te doen aan de Oriëntatiedag, affiniteit met het GroenLinkse gedachtegoed wel.

Vanuit deze eerste bijeenkomst zullen er vervolgdagen georganiseerd worden waarin er dieper op de materie wordt ingegaan.

Waarom een Orientatiedag? De doelstelling is om het Fryske kader te verbreden en te verdiepen. En wie weet levert het goeie kandidaten op voor de verkiezingslijst of ondernemende bestuursleden of praktisch ingestelde mensen die posters willen plakken of bevlogen rakkers die willen gaan Guerrilla Gardenen of andere acties bedenken en uitvoeren.

De Orientatiedag staat onder leiding van Sjaal Kloppenburg uit Joure. Wethouder Isabelle Diks (Leeuwarden) zal in het ochtendprogramma vertellen over GroenLinkse politiek en wat voor taken er allemaal zijn binnen de partij.
Bij grote belangstelling zullen we een tweede dag organiseren in januari, en de eerste aanmeldingen zijn al binnen! Wees er dus snel bij.
De bestuursmedewerker neemt contact op met de kandidaat voor een korte intake, dus graag telefoonnummer en e-mail adres doorsturen

Voor vragen over de Oriëntatiedag kun je de bestuursmedewerker (Andries Bergsma) bellen op nummer: 06 28 96 97 11

Het programma:
10.30u Start met kennismaking
11.15u Wat kun je binnen GroenLinks doen? Isabelle Diks verteld over de taken die er zijn te verdelen binnen de partij (alle facetten van fractielid, bestuurslid, commissielid tot posterplakker en manusje-van-alles) Daarnaast deelt ze haar ervaringen die ze opgedaan heeft.
12.15u Lunch
13.00u Inventariseren en evalueren ochtendprogramma “wat behoeft nog aandacht?”
13.20u Spelvorm: ‘presentatie als GL-kandidaat op ledencongres’. De cursist bereidt zich voor op het maken en opvoeren van een presentatie. Wie ben ik en wat wil ik voor GroenLinks betekenen? In de ochtend hebben de cursisten kennis gemaakt met de verschillende functies binnen de partij. De ‘jury’ kan dmv de presentaties het talent van de cursist beoordelen. De mensen die geen presentatie geven kunnen een ondersteunende rol aannemen door te helpen in de voorbereiding van de ‘kandidaat’.
14.30u Welke rol ligt jou? We evalueren de vorige opdracht. Ben jij een retorisch begaafde spreker of schuilt in jou iemand die achter de schermen zorgt dat de politicus kan flitsen? Ook evalueren we de Oriëntatiedag: hoe vind je dat het gegaan is, tips en tops voor de volgende oriëntatiedag, etc. En we gaan inventariseren wat er aan behoeftes zijn bij de cursisten.
15.00u Einde programma met een borrel-moment.