Laat liggen dat ei! Pleidooi voor modernisering van het kievitseieren zoeken

Ljip De eierzoekers mogen vanaf vandaag (1 maart 2013) het veld weer in in onze provincie, om kievitseieren te zoeken. Dat heeft de rechter in Leeuwarden bepaald. Er mogen 6307 eieren worden geraapt. De GrienLinks-fractie vindt dat niet meer van deze tijd. De fractie heeft al eerder aangegeven dat het de hoogste tijd is dat de traditie van het kievitseieren zoeken gemoderniseerd wordt. Irona Groeneveld: “Het kan best anders. Laat toch liggen die eieren, uit elk ei kan een kievit komen! En daarnaast kan de verbondenheid van de Friezen met de natuur – door naar eieren te zoeken in het land – heel goed op een moderne manier tot uiting komen. Stuur bijvoorbeeld een mobiel lotterteam het veld in om het eerste ei te lotteren. Wij willen graag met de nieuwe voorzitter van de Bond van de Friese vogelwachters, Rendert Algra, in gesprek om te kijken of we tot hele leuke, aansprekende en werkbare ideeën kunnen komen.”

Eén antwoord op “Laat liggen dat ei! Pleidooi voor modernisering van het kievitseieren zoeken”

  1. Heel verstandig van grien-links. Dit is toch een middeleeuwse hobby, uitgevoerd door een stel gekken met kunstgebit. Dat doe je toch niet meer. En altijd maar liegen, liegen, liegen over het doel. Stoppen, klaar

Reacties zijn gesloten.