The winner takes it all: Thialf en Terpstra

Dit weekend bleek dat de manier waarop de internationale schaatswedstrijden ijsstadion Thialf aan de neus voorbij gingen nog absurder is dan daarvoor al leek. Retze van der Honing van GrienLinks stelde naar aanleiding van een artikel in het Algemeen Dagblad en o.a. de Leeuwarder Courant (LC-20130824-Artikel Doekle Terpstra Thialf)schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten van Fryslan over hun antwoorden aan hem betreffende de brief van Doekle Terpstra van 2 november 2012.

Retze van der Honing: “Gedeputeerde Staten hebben altijd volgehouden dat de brief van de KNSB nog van kracht was. In de commissievergadering van 5 juni 2013 werd nog door het college medegedeeld de brief van de KNSB, waarin het commitment werd uitgesproken richting Thialf, als valide te beschouwen. In deze brief werd door de voorzitter van de KNSB, de heer Doekle Terpstra nog toegezegd dat de KNSB ‘alle topsportprogramma’s in Thialf bestendigt en zo mogelijk uitbreidt’. Het college meldde daarom aan de Staten, dat we gerust konden meedoen aan de zogenaamde ‘beauty contest’ tussen de drie ijshallen. Dat ze, jazeker, protest hadden aangetekend tegen de spelregels van de ‘beauty contest’. Dat er niks aan de hand was… Het is gewoon ontluisterend, want hier is niets van waar gebleken allemaal. Wij zijn erg benieuwd naar de reactie van GS. Het gaat hier nog steeds wél om 50 miljoen euro gemeenschapsgeld, plús een ijshal die al bekend is over de hele wereld.”

Zie hier de schriftelijke vragen: Schriftelijke vragen GrienLinks – Thialf vervolg – 26 augustus 2013

Eén antwoord op “The winner takes it all: Thialf en Terpstra”

  1. Retze heeft het prima aangepakt.
    Fryslân heeft het op meerdere momenten fout gedaan.
    Blijft dat zonder politieke gevolgen?
    En die € 50 mln. Wordt nu ineens een lening -> onverantwoord!

Reacties zijn gesloten.