Retze van der Honing kandidaatlijsttrekker GrienLinks voor de Statenverkiezingen

retze
Het bestuur van GrienLinks Fryslân draagt Retze van der Honing voor als lijsttrekker voor de Statenverkiezingen van 18 maart 2015. De verwachting is dat de Provinciale Ledenvergadering deze voordracht op 13 december zal bekrachtigen. Het bestuur vertrouwt erop dat Retze van der Honing als beoogd fractievoorzitter zijn ruime politieke ervaring zal inzetten om voort te bouwen op zijn succesvolle werk in de Provinciale Staten in de afgelopen 7 jaar.

Retze van der Honing werd op 5 november 2008 als vervanger van Theo van der Bles geïnstalleerd in de Provinciale Staten. Op 9 maart 2011 kwam hij, als nr. 2 van de lijst, samen met Irona Groeneveld in de Provinciale Staten. In september 2013 volgde hij Irona Groeneveld als fractievoorzitter op, omdat Irona Groeneveld als wethouder van de gemeente Terschelling aan de slag ging.

Zijn aanwezigheid in de Staten is niet onopgemerkt gebleven, want in februari 2011 werd hij door collega’s in de Staten tot ‘beste redenaar’ verkozen. Retze van der Honing is een scherp debater met een onverslaanbaar gevoel voor timing en humor. Bovendien is hij een strateeg als geen ander. Hij heeft een links hart en een ziel in 50 tinten groen. Met hart en ziel zet hij zich in voor gelijke kansen voor iedereen in een groen Fryslân.

Naast Retze van der Honing staan op de nummers 2 en 3 van de voordracht kandidatenlijst twee jongere kandidaten. Marcia Dijkstra en Ralph de Graaf hebben, ondanks hun jonge leeftijd, naast vakinhoudelijke kennis ook enige politieke ervaring. Zij krijgen de kans om verder te groeien en het vak te leren van Retze van der Honing. Zij brengen elk hun eigen deskundigheid en frisse ideeën mee. De top 5 wordt compleet gemaakt door twee kandidaten met een ruime basis als het gaat om visie, ervaring in de politiek, inhoudelijke kennis en relevante netwerken: Jan Atze Nicolai en Sjaak Kloppenburg.