Stationsgebied Leeuwarden aangepakt

arriva
De omgeving van het treinstation in Leeuwarden – inclusief het busstation, waarvan de gebouwen en ‘opstallen’ eigendom zijn van de provincie Fryslân – dient zo snel mogelijk te worden heringericht en verbeterd. Daarbij moeten de ouderen en gehandicapten niet over het hoofd worden gezien. Zo is er behoefte aan een goede, gastvrije sanitaire voorziening, die rolstoelvriendelijk kan worden gebruikt.
Daar drong GrienLinks-statenlid Joop van der Heide – samen met enkele andere fracties – woensdag 18 februari 2015 sterk op aan in de laatste statenvergadering van de de periode 2011-2015.

Joop is ingenomen met de plannen: een ‘shared space’-inrichting voor het station langs, een maximum snelheid voor het autoverkeer van 30 kilometer per uur, de fietsen allemaal (gratis, althans binnen een etmaal) in de uit te breiden, ondergrondse fietsenstalling en een ‘make-over’ voor het ‘sútrige’ busstation.
Dat de provincie ruwweg 6,5 miljoen euro meebetaalt aan deze herinrichting, vindt GrienLinks – en in feite elk Statenlid – terecht, omdat het hier gaat om het drukste openbaar vervoer-knooppunt van de hele provincie.

Eén antwoord op “Stationsgebied Leeuwarden aangepakt”

 1. Ad. Sneller Spoor naar de Randstad. Een reactie van Gedeputeerde Jehannes Kramer op vragen over de zeer trage gang van zaken (Knoop Herfte)
  en
  Ad. -Spoor over de Afsluitdijk
  – FNP wens tot bredere exploitatie lijn 162-B Harlingen-Haven rechtstreeks naar Bremen/Hamburg terugkeer railgoederenvervoer AF Leeuwarden
  rechtstreeks naar Groningen en de N/O Oostelijke EU in via Nieuweschans-Grens.
  Beste Sanne
  Graag had ik aangaande bovenstaande punten gezien, dat GL en SP maar ook de CHristenUnie en rest oppositie fryslan zich wat meer hadden bewogen in een RTV-debat tegen het zittende statencollege PvdA, CDA en FNP dat in deze de gelederen nogal gesloten houd over projecten ten koste van het spoor en haven Harlingen:
  – te veel asfalt (Heak/Ljouwert, Sintrale As,
  – te weinig spoor
  – te weinig of geen Harlingen-haven
  (wel megasluis Kornwerderzand, en miljoenen voor verdieping vaarweg Hlg-IJsselmeer
  KAN dat RTV Debat nog geregeld worden via Omrop Fryslan???
  Ik wil meer duidelijke redenen kunnen vinden om op GL Fryslan en JvdHeide te willen stemmen
  Loek vd Heide
  maar geen opwaardering TH zeesluis Harlingen en V’Harinxmakanaal – Fonejacht/PM-kanaal
  We

Reacties zijn gesloten.