Duurzame ambities moeten omhoog – uitspraak rechter Klimaatzaak

Meisje op steen in Oosterwolde GL beeldenactie - klein formaat Foto: actie voor duurzame energie en energiebesparing – campagne GrienLinks maart 2015
Woensdag 24 juni 2015 heeft de rechter in de ‘Klimaatzaak’ geoordeeld dat de overheid meer moet doen om klimaatverandering tegen te gaan. In 2020 moet de CO2 uitstoot met 25 % zijn teruggebracht, aldus de rechter.

Retze van der Honing heeft het net nieuwe college in Friesland gevraagd hoe zij aankijkt tegen de uitspraak van de rechter en hun beleid op het gebied van duurzaamheid. Retze van der Honing: “Dit is een prachtige uitspraak. Nu moeten we als overheid onze ambities op het gebied van duurzaamheid wel ophogen én waarmaken. We zijn erg benieuwd naar de reactie van het college op onze Schriftelijke vragen GrienLinks – Klimaatzaak – 25 juni 2015.”
Het college antwoordde in haar Antwoordbrief GS Klimaatzaak vragen GrienLinks – 26 augustus 2015– naar ons idee – zeer teleurstellend.

Liesbeth van Tongeren heeft in de Tweede Kamer een debat aangevraagd over de uitspraak van de rechter. Hier kun je lezen wat GroenLinks in de Tweede Kamer ervan vindt.