Raadsleden GL stellen vragen over stopzetten subsidies COC, FSU, Tumba, Hoor en Zorgbelang

 width= Na het besluit op 24 februari 2016 in de Staten om de subsidies voor het COC, FSU, Tumba, Hoor en Zorgbelang stop te zetten, hebben GroenLinks raadsleden in verschillende gemeenten in Friesland hun college om opheldering gevraagd.

Zowel de provincie als de gemeenten (Vereniging Friese Gemeenten) weigeren om de organisaties te ondersteunen met subsidie. De raadsleden maken zich zorgen over de gevolgen van het stopzetten van de subsidies, zoals het wegvallen van de ondersteuning van homo’s/lesbiennes, armen, doven, minderheden en patiënten. Lees hier wie waar welke vragen stelde…

Leeuwarden: Jan Atze Nicolai (PALGroenLinks) stelde deze vragen.

Heerenveen: Gerrie Rozema (GroenLinks) stelde schriftelijke vragen MO_s 2016 GL Heerenveen

Opsterland: Johan Sieswerda (van GroenLinks/Opsterlanders) stelde deze vragen.

Menaldumadeel: Johan Harms (GroenLinks) schriftelijke vragen GL Menameradiel over de Maatschappelijke Organisaties

De Fryske Marren: Matthijs van den Berge-Sikkes (GroenLinks) stelde deze vragen.