Aanvalsplan laaggeletterdheid

meisje-met-boek-en-blinddoekRetze van der Honing diende een motie van D66 over een ‘Aanvalsplan Laaggeletterdheid’ mee in op woensdag 23 november 2016. De motie werd aangenomen.

Van der Honing: “Laaggeletterdheid is meer dan niet kunnen lezen en schrijven. Ook niet goed genoeg kunnen lezen en schrijven en ook: niet goed genoeg kunnen rekenen. Ook mensen (zoals ouderen) die niet mee kunnen komen met de huidige digitale wereld vallen onder laaggeletterdheid. Laaggeletterd zijn levert problemen op.

Iemand die laaggeletterd is kan niet goed meedoen in de samenleving. Het tast vaak ook je gevoel van eigenwaarde aan.” Friesland staat op de derde plek van meest laaggeletterde provincies van Nederland. Reden genoeg om een aanvalsplan te gaan maken. Het plan wordt in april 2017 aan de Staten voorgelegd.