Wil jij Statenlid worden? Kandidaatstelling voor provinciale verkiezingen maart 2023 geopend!

Op 15 maart 2023 zijn de Provinciale Statenverkiezingen. De afgelopen vier jaar heeft GrienLinks Fryslân als oppositiepartij hard gewerkt aan het duurzamer, groener en socialer maken van de provincie. We zoeken kandidaat-Statenleden die de komende vier jaar verder willen bouwen aan een nog duurzamer, groener en socialer Fryslân.

WIE ZOEKEN WIJ?

Wij zoeken kandidaat-Statenleden om een ijzersterk team te vormen. Dit team gaat eerst een dijk van een campagne neerzetten en gaat daarna aan de slag om Fryslân te veranderen! We hebben een profiel opgesteld voor de nieuwe Statenleden. Deze vind je hieronder.

Download HIER de profielschet

HOE KAN IK MIJ AANMELDEN?

Herken je jezelf in deze profielschets? Stel je dan vóór 30 juli 2022 kandidaat als Statenlid voor GrienLinks Fryslân. Dit doe je door een motivatiebrief (max. 1 pagina) en je cv te sturen naar de kandidatencommissie. Het e-mailadres waar je deze documenten heen stuurt is kandidatencommissiegroenlinks@gmail.com. Vermeld in de onderwerpregel ‘kandidaatstelling PS2023′.

Zorg dat je brief en cv vóór 29 juli 23:59:59 uur bij de kandidatencommissie binnen zijn!

Nadat je je motivatiebrief en cv hebt gestuurd, ontvang je van de kandidatencommissie een bevestiging en ontvang je informatie over het vervolg van de procedure.

Wil je meer informatie over het Statenlidmaatschap? Je kun je vraag mailen naar grienlinks@fryslan.frl of via dit e-mailadres een verzoek doen om te spreken met een van onze statenleden.

Meld je HIER aan als kandidaat.

PROCEDURE EN TIJDSPAD

De kandidatencommissie werkt volgens de door het bestuur vastgestelde opdracht. In de opdracht vind je meer informatie over de procedure voor de kandidaten.

• Let op: de gesprekken vinden plaats op 8 en 11 september. We verwachten dat kandidaten beschikbaar zijn voor een gesprek op deze dagen. Indien corona ons hiertoe dwingt, kunnen de gesprekken online worden gevoerd.

• De Provinciale Ledenvergadering waarin de kandidatenlijst zal worden vastgesteld, zal plaatsvinden op zaterdag 29 oktober 2022. Houd hier alvast rekening mee in je agenda.

Download HIER de opdracht.

KANDIDATENCOMMISSIE

De kandidatencommissie bestaat uit Marja Reijndorp (voorzitter), Erik Faber, Henk Slavenburg, Esther Hilderink en Stephanie Bennet.