Even voorstellen: Joop van der Heide, nr 9 op de kandidatenlijst voor PS2023

Joop van der Heide is van huis uit journalist, maar is ook doorgewinterd in de politiek. Al sinds de jaren zeventig is hij politiek actief. Eerst voor de PPR en nu alweer heel wat jaren voor GroenLinks.

‘Als ik word gekozen, heb ik me na afloop van de termijn meer dan vijftig jaar met de politiek bezig mogen houden. Die ervaring draag ik graag over. De komende vier jaar wil ik als mentor mijn kennis overdragen op de aanstormende politieke generatie. Ik wil ze meegeven dat je zorgvuldig moet omgaan met de belangen van de inwoners. Je moet vanuit een langetermijnvisie politieke keuzes maken. Visie is zo belangrijk.’

Als stadsgids in Harlingen weet Joop veel van de geschiedenis. Niet alleen van de Harlinger geschiedenis, maar ook van die van de provincie. ‘De politieke geschiedenis van de provincie is indrukwekkend, maar ik wil daar met GrienLinks graag een hoofdstuk aan toevoegen. Het is tijd dat het linkse geluid harder gaat klinken. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.’