Motie voor behoud Friese ziekenhuizen aangenomen

Friezen moeten al het verste rijden naar het ziekenhuis, en toch willen bestuurders en verzekeraars zonder goed overleg met de regio de ziekenhuizen in Heerenveen en Sneek sluiten en een nieuw ziekenhuis in Joure openen. SP, GrienLinks, PvdA en Provinciaal Belang dienden daarom op 27 september tijdens de Statenvergadering een motie in om te vragen of de provincie met het Rijk en de zorgverzekeraars om de tafel wilden gaan om te zorgen dat goede zorg voor iedereen in Fryslân bereikbaar blijft. De motie werd aangenomen met alleen de stemmen van PVV, JA21 en Forum tegen.

Elsa van der Hoek: “Voor de leefbaarheid in Friesland is het belang van goede zorg een pré.
Maar ook bereikbare en toegankelijke zorg is van belang. De afgelopen decennia zijn er al vele regionale ziekenhuizen gesloten of hebben een andere functie gekregen. De wachttijden in de zorg zijn enorm, vaak moeten mensen maanden wachten op een ingreep, waardoor het dagelijks functioneren regelmatig onnodig lang wordt bemoeilijkt.
Wetende dat op dit moment de inwoners van Friesland het langste onderweg zijn naar een ziekenhuis, zou het zeer onwenselijk zijn als deze zorg op nog meer afstand komt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *