Aanbesteding bouw provinciehuis mislukt

Alle bouwers hebben zich teruggetrokken uit de aanbestedingsprocddure. Het College wil de aanbesteding van de bouw nu in tweeën knippen: het provinciehuis en de te bouwen parkeergarage. Dat zou de projecten overzichtelijker maken.

GrienLinks denkt dat Friso en Jorritsma Bouw achteraf gelijk hebben gekregen: het project is de ingewikkeld en te risicovol dat geen enkele bouwer dat aandurft. Zeker niet nu de opdrachten voor het opscheppen liggen. Een verkeerde inschatting van het College noemt Irona Groeneveld het.

Irona Groeneveld: ‘Het zou mooi zijn wanneer de Friese bouwers weer mee kunnen doen. Dat is goed voor de werkgelegenheid…’

Bouwurk moet volgens GrienLinks nu wel als concreet risico worden opgenomen in de begroting. Er moet nu nogmaals Europees aanbesteed worden. Dat levert vertraging op en overschrijdingen. Achmea wrijft zich nu al in de handen, want op tijd naar de nieuwe locatie, dat gaat nooit lukken. We zitten in de klem en dat maakt onze onderhandelingspositie erg slecht.

» Geluidsfragment: Omrop Fryslân interviewt Irona Groenenveld