Heiwerkzaamheden illegaal?

omrin.jpgDe GrienLinks fractie vraagt zich af of het heien voor de REC in Harlingen niet de natuur verstoort. De fractie heeft op 26 maart al vragen gesteld over het heien. In een vooronderzoek van GS (vorig jaar) werd gesteld dat er mogelijk schade aan de natuur zou ontstaan als er geheid zou worden later dan januari en februari. Het is nu mei en er wordt nog steeds geheid.

Irona Groeneveld: “Wij hebben nog steeds geen antwoord op onze vragen over de natuurbeschermingswet en het heien voor de REC. En Omrin heit gewoon door. Straks zijn ze klaar en blijkt misschien dat er toch een verstoring van de natuur heeft plaatsgevonden. Dat kan toch niet? Wij willen duidelijkheid van de provincie!”

Schriftelijke vragen aan GS

1. Bent u op de hoogte van het feit dat Omrin nog steeds aan het heien is op het
terrein van de REC?
2. Kunt u ons melden – met spoed – hoe dit zich verhoudt met de natuurbeschermingswet?
3. Bent u met ons van mening dat het te laat is in het seizoen om te heien (zie onze
vorige vragen van 25 maart)?
4. Waarom zijn onze vragen van 25 maart 2009 over het toepassen van de
natuurbeschermingswet voor het heien van Omrin nog niet beantwoord?

Irona Groeneveld-GrienLinks
hei-werk.JPG

filmpje