Laat ons nog maar even strippen!


Is Friesland klaar voor de OV-chipkaart? In het persbericht dat de provincie op 6 juli 2010 uit liet gaan liet Gedeputeerde Piet Adema weten dat de provincie en de vervoerders er klaar voor zijn. Per 21 oktober 2010 streeft de provincie er dan ook naar om de papieren strippenkaart in Friesland af te schaffen.
GrienLinks vindt dit te vroeg.

GrienLinks fractievoorzitter Irona Groeneveld: “Passagiers mogen in geen enkel geval de dupe worden van de invoering van de OV-chipkaart. Een vervoersbewijs moet betrouwbaar, veilig én voorhanden zijn. Te vaak gebeurt het nu dat bussen niet zijn uitgerust met de chipleesapparatuur of met apparatuur die niet werkt. Gevolg is dat de passagier wordt opgezadeld met de extra kosten. En dit is nog maar één voorbeeld.
Ook het ontbreken van een transactie overzicht op de website is lastig, of dat er geen verkooppunt in de buurt is om je kaart te activeren. Dit zijn niet de bekende kinderziektes die altijd voorkomen bij de uitrol van een project van deze omvang. Het geeft aan dat er meer tijd nodig is in de voorbereiding. Tijd om de Friese passagier goed voor te bereiden. Tijd om voldoende verkooppunten te realiseren om alle bussen te voorzien van werkende chipleesapparatuur. Friesland is nu gewoon nog niet klaar voor de OV-chipkaart. We roepen Gedeputeerde Adema dan ook op om voorlopig de strippenkaart nog niet af te schaffen. Laat ons nog maar even strippen, de provincie moet het gewoon eerst goed voor elkaar hebben.”

Schriftelijke vragen aan GS