Waar was GrienLinks deze week? 2 – 16 november

Woensdag 2 november was de hele fractie + medewerkers hard aan het werk – Provinciale Staten over de begroting. Hoogtepunt: motie van GrienLinks is overgenomen waarin uitgesproken wordt dat Provinciale Staten de takendiscussie gaat afmaken aan de hand van een notitie van Gedeputeerde Staten (is apart bericht op deze site). Daarnaast was het Fairtrade week en trakteerden we op Fair Trade chocola en perpermunt.

Vrijdag en zaterdag 3+4 november verhuisde de provinciale organisatie van de Snekertrekweg naar de Tweebaksmarkt. Inpakken, uitzoeken, weggooien!


Maandag 7 november was de eerste dag in het nieuwe provinciehuis. Irona verhuisde met het College en de fracties symbolisch op de boerenkar. Op de nieuwe werkplek was er een warm ontvangst.(foto: verhuizing nw provhuis)
’s avonds introduceerde Irona een lezing van Eliza Janse over “eten van de tuin” – permacultuur in je eigen tuin. Kijk voor een verslag van de lezing op: Lezing van Eliza Janse over permacultuur : De eetbare tuin.

Woensdag 9 november was Johanna met Gerrit aanwezig bij de hoorzitting over het inpassingsplan van de N381 in Oosterwolde. Veel mensen zijn ongerust over de effecten van de nieuw aan te leggen weg

Donderdag 10 november luisterde Irona samen met veel andere Statenleden naar Ben Bot. Hij sprak over zijn werk als lobbyist in Brussel voor het Samenwerkingsverband Noord Nederland. Hij lichtte toe hoe de regels mbt het gemeenschappelijk landbouwbeleid er uit komen te zien. Deze lezing was een voorbereiding op het werkbezoek dat Provinciale Staten aan Brussel brengen op 23 en 24 november a.s.


Vrijdag 11 november op de Dag van de Duurzaamheid las Irona voor op CBS De Wrâldpoarte in Garyp. Groep 7 leefde mee met de avonturen van Mr. Finney en gaf tips over hoe de oceaan schoner kan worden en hoe we duurzaam kunnen leven. Twee van de tips zijn op twitter gezet, met de hashtag #mrfinney en #dvdd11.

In Makkinga vertelde Erik Schrauwen van Stichting Lokaal Ideaal Makkinga over de projecten van de stichting. Samen met GroenLinksers uit verschillende gemeenten bekeken Gerrit, Nico Oegema en Irona de dorpstuin. Irona reikte Erik Schrauwen de Groene Kus Mok uit, als aanmoediging van dit mooie dorpsinitiatief. Meer weten? Kijk op www.slimmakkinga.nl. Foto’s: bij de dorpstuin en uitreiking Griene Tút.

Woensdag 16 november was commissiedag: Irona en Gerrit woonden commissies bij over Waddenglas en het inpassingsplan van de N381, beide in Oosterwolde. Retze en Sanne waren bij het Steatekommitee Frysk en de commissie B&M over het Friese Merenproject, in IJlst.