GrienLinks: Ieder Fries dak zijn eigen paneel

zononder. In de statenvergadering van 27 februari werd het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy behandeld. Retze van der Honing stelde voor om het mogelijk te maken dat kleinverbruikers zonnepanelen kunnen aanschaffen. Van der Honing: “de aanschaf van een installatie voor eigen productie van zonne-energie is voor veel kleinverbruikers een te grote barrière om over te schakelen. Wat zou het mooi zijn wanneer ieder Fries dak zijn eigen paneel kan hebben. Zo kunnen we de ambitie van 16% duurzame energie in 2020 een stuk dichterbij halen.”

Zijn motie om dit te realiseren is aangenomen met steun van SP, PvdA, FNP en D66. Retze: “het College gaat nu met de woningbouwcorporiaties, het Friese bedrijfsleven en met al bestaande initiatieven een realisatieplan zonne-energie kleinverbruikers maken. Dat krijgen Provinciale Staten in juni voorgelegd. Een prachtig resultaat.”
Beluister Retze op de radio
Lees er over op de site van de Leeuwarder Courant:

Eén antwoord op “GrienLinks: Ieder Fries dak zijn eigen paneel”

  1. Ben eventjes weer trots op Groen Links! Best wel wat kritiek op “mijn” partij gehad, maar hier ben ik erg blij mee. Had het zelf al willen hebben, maar inderdaad te duur! Net mijn geld gestoken in nieuwe kunststofkozijnen en deur. Heeft eindelijk wat rendement opgeleverd!
    Ben heel benieuwd hoe het verder gaat. Krijgen eigenaren van wooningen ook bericht of gaat het alleen via woningbouwcorporaties.
    In ieder geval bedankt en succes.
    Ben ook erg benieuwd hoe het vandaag landelijk zal gaan. Ben een tijdje uitgeschakeld door een operatie aan mijn knie en daarvoor operatie aan hernia, dus zie niet veel collega Grien Linksers!

Reacties zijn gesloten.