GrienLinks voor duurzaam museumdepot

4 museaGrienLinks heeft (op woensdag 26 juni 2013) voor een bijdrage van 7,4 miljoen euro van de provincie aan het bouwen van een gemeenschappelijk museumdepot voor vier provinciale musea (het Scheepvaartmuseum, Landbouwmuseum, Het Fries Museum, het Fries Natuurmuseum) en Tresoar (het Friese archief) gestemd. Retze van der Honing: “Hoewel in het verleden, op 15 maart 2006 bij het beroemde amendement over het Fries Museum, is besloten dat het Fries Museum het depot uit de verkoop van de oude museumpanden moest betalen, zijn we hier toch voor. De bijdrage is eenmalig, er is een samenwerking op archiefgebied ontstaan tussen de vier musea en Tresoar én, last but not least, het depot wordt zo duurzaam gebouwd dat de exploitatiekosten laag blijven.” Het voorstel is unaniem aangenomen in de Staten.