Laat liggen dat ei! Groene kus aan van Klaveren

kuss
Vrijdagochtend vroeg 16 januari 2015 benoemde Retze van der Honing, fractievvoorzitter van GrienLinks, Gerard van Klaveren, burgemeester van Weststellingwerf, tot lid in de Orde van de Groene Kus. Hij overhandigde de burgemeester een onderscheiding en de beker met het logo van de Groene Kus.
De burgemeester voelde zich vereerd, ook door de aanwezigheid van een aantal enthousiaste GroenLinkse Weststellingwervers. Het standpunt van de burgemeester over het niet meer willen aannemen van het eerste kievitsei (zoals hij had verwoord in zijn nieuwjaarsspeech) had de GroenLinksers aangenaam verrast en ze lieten hem dat weten door hun aanwezigheid en de onderscheiding.

Retze van der Honing: “Het is de hoogste tijd dat we de problemen rond de weidevogelstand serieus nemen. Het kan echt niet langer zo. Er zijn langzamerhand ook genoeg vogelliefhebbers die besloten hebben om géén eieren meer mee te nemen, maar wél aan nazorg te doen. Gewoon, omdat het raar voelt om een ei waar een kievit uit kan komen, mee te nemen. Het kan dus best. Wij roepen alle burgemeesters én de Commissaris op om het goede voorbeeld van Gerard van Klaveren te volgen. Daarnaast willen we openheid over de (uitgesplitst per gebied) cijfers van de vogeltelllingen. Wij hebben daar als GrienLinks-fractie in december nog schriftelijke vragen over gesteld.”

overhandiging groene kus aan burgemeester van Klaveren

GL Statenfractie met GL Weststellingwerf geven groene kus aan van Klaveren - 16 januari 2015