Iedereen met de bus in Noord Oost Fryslân

busjes voor leerlingenvervoer wachten bij een school
“Iedereen moet ergens naar toe kunnen met de bus, ook in Noordoost Fryslân. Het opzetten van een zogenaamde ‘mobiliteitscentrale’ is dus een heel goed initiatief”, zegt Retze van der Honing. De mobiliteitscentrale plant het WMO-vervoer en het leerlingenvervoer. De bedoeling is dat op die manier mensen overal heen kunnen met de bus. Zo wordt de leefbaarheid bevorderd. “We zijn daarom benieuwd naar hoe het gaat werken.

Daarbij moeten we natuurlijk letten op een aantal zaken: zorgt dit inderdaad voor meer mobiliteit in deze regio? Hoe hoog zijn de drempels met betrekking tot kosten, worden aanbod en vraag goed op elkaar afgestemd? Vallen er misschien doelgroepen buiten de boot?”, zegt Rebecca Slijver, raadslid in Dongeradeel en ondersteuner van de Statenfractie. De GrienLinks Statenfractie stemde op 25 januari 2017 in de Statenvergadering voor de juridische samenwerking door provincie en gemeenten om de mobiliteitscentrale mogelijk te maken.
In de Staten was breed waardering voor de initiatiefnemer van dit plan: Jouke van der Zee (ex-ambtenaar en ex-Statenlid).
(de bus op de foto is niet een voorbeeld van de bussen in NO Fryslân, maar dat zou natuurlijk wel leuk zijn…)