Arriva dupeert reizigers met NS-kortingskaart

PERSBERICHT


Leeuwarden/Ljouwert, 17 januari 2010

Treinreizigers die met hun NS-kortingskaart annex OV-chipkaart inchecken op het perron voor een Arriva-trein, vervolgens gaan reizen en daarna keurig uitchecken, krijgen niet de gebruikelijke 40% korting verrekend. Integendeel Arriva trakteert deze reizigers op het volle tarief.

De Friese Statenfractie van GrienLinks en de gemeenteraadsfractie van PAL GroenLinks Leeuwarden zijn met gedupeerde treinreizigers verbaasd over deze Friese OV-flater.
NS en Arriva wijzen nu naar elkaar volgens reclamerende reizigers. Johanna Welfing van GrienLinks: ‘Hoe kan het dat Arriva en NS dit niet beter afstemmen?”.
Gemeenteraadslid van PAL GroenLinks Gerben Hoogterp: ‘Daar sta je dan met je mooie en dure kortingskaart. Waarom wordt dit niet verteld aan de reizigers? Wacht men totdat er iemand aan de bel trekt? Waarom?’

Naar verluidt heeft deze slechte afstemming tussen NS en Arriva te maken met het feit dat de verrekening tussen beiden niet geregeld is. Arriva denkt er over met een eigen kortingsregeling te komen.

Johanna Welfing en Gerben Hoogterp roepen gedeputeerde Adema en Arriva-directeur Hettema met klem op om aan deze scheve situatie snel een eind te maken en tot die tijd de reizigers eerlijk te informeren. Tot die tijd moet duidelijk zijn waar de reiziger de misgelopen korting kan terugvragen. Nu schuiven Arriva en NS elkaar de zwarte piet toe en krijgt de passagier niets. Hier is geen reiziger bij gebaat.

Johanan Welfing Gerben Hoogterp
GrienLinks PAL GroenLinks
06 36498372 06 23523606